Släpp loss

Sort your thought, Train your brain, Create the Great & Seal your deal

Släpp loss

december 22, 2019 Reflektera Mera - en insiktsfull adventskalender 2019 0

22 december 2019

Dagens reflektion handlar om att släppa loss kreativitet. Att vara lite lekfull. Att bjussa mer på sig själv. Lite som Björnen Baloo sa till Bagheera: ”come on katten – det svänger ju!”.

Hur balanserar du lek och allvar i ditt liv? I din yrkesroll? Tillåter du dig att vara lekfull? Eller är allt på blodigt allvar? Mest hela tiden.

Kan man vara seriös och fortfarande ha kvar glimten i ögat? Och var går gränsen för när det lekfulla blir barnsligt och naivt? När passar det med lekfullhet i näringslivet?

Jag tänker att det rent generellt vore bra med mer lekfullhet i våra organisationer. Det lockar fram kreativitet, nya lösningar och nya arbetssätt. Att tex under det strategiska mötet fråga ”hur skulle en 12-åring lösa vårt problem?” 

Eller undersöka vad som skulle kunna hända om man tvärtom mot för vad man brukar göra, tex då piloter fick frågan: ”Vad är fördelarna med att landa ett flygplan uppochner ned?” Piloterna ska ha svarat något i stil med: ”Ja, då ser vi när vi tar i marken på landingsbanan och slipper gissa/sitta på helspänn” vilket ledde till utvecklingen av en konstruktion där man ser landningshjulen. Dels att de fälls ut. Dels när de tar i marken.

Hur lekfull är du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *