1: Reflektera Mera – en insiktsfull adventskalender

Sort your thought, Train your brain, Create the Great & Seal your deal

1: Reflektera Mera – en insiktsfull adventskalender

december 1, 2019 Reflektera Mera - en insiktsfull adventskalender 2019 0

1 december och dags för adventskalender!

2019 bjuder vi på en adventskalender för insikter. Som ger dig möjlighet att fokusera på din personliga utveckling. Som ger dig möjlighet att reflektera över dig själv, din yrkesroll, ditt liv, dina relationer. Det som är viktigt för dig. Följ med oss ända fram till julafton och ta del av dagliga reflektionsövningar, tankeställare och utmaningar.

Hur vet du att vet något?

Säger som Christer Olsson, du vet att du vet något, när du är medveten om att du vet att du vet. Så, hur blir du det då? Tja, du kan t ex bli medveten om att du vet eller kan något genom att kliva upp från steg 2 till steg 3 i Kompetenstrappan. Du går från att vara ”Medvetet inkompetent” inom något till att bli ”Medvetet kompetent” om något. Steget tar du genom att både reflektera över och träna på det du ännu inte kan. Efter lite träning och utvärdering (reflektion) kan du något du inte kunde innan.

Ett annat sätt är att backa från ”Omedvetet kompetent” till ”Medvetet kompetent” på Kompetenstrappan. Varför skulle man vilja backa undrar du kanske nu? Ett exempel. De allra flesta av oss är mer eller mindre omedvetena om våra framgångsfaktorer. Eller i allafall reflekterar vi inte alltid över vad det var som gjorde att vi lyckades med något. De allra flesta av oss lägger alltså mer tid på att analysera vad vi misslyckades med än att lägga reflektion på vad det var som gjorde att vi lyckades.

Det är synd. För om vi lägger reflektionstid på att medvetandegöra våra framgångsfaktorer kan vi tillämpa dessa på vitt skilda områden i livet och på så sätt göra saker mindre svåra för oss.

Dagens övning: När och hur reflekterar du?

Handen på hjärtat, hur ofta och i vilka sammanhang ägnar du dig åt reflektion? Dagens övning handlar om just detta. Ta dig en rejäl funderare på när och var du reflekterar. Gör du det regelbundet, på regelbundna tider, när du lyckats eller misslyckats med något? Gör du det själv? Med penna och papper? Pratar du med dig själv? Spelar du in dig? Gör du det tillsammans med någon? Vad funkar bäst för dig? HUR gör du? Och NÄR gör du det? Om du inte gör det – hur skulle du vilja att det var?

Reflektion kan göras på så många sätt. Det finns meditationstekniker som hjälper dig att reflektera över en viss situation/händelse. Det finns coacher som kan hjälpa dig att reflektera över din frågeställning för att hitta din väg framåt. Du kan reflektera tyst för dig själv med papper och penna, skriva av dig. Du kan reflektera högt genom att berätta för någon om din situation. Ofta kan det räcka att höra sig själv prata för att bli medveten om vad man säger. Ibland behöver man bli speglad av den man pratar med.

Reflektera mera!

Varmt välkommen att följa den här adventskalendern. Varje dag fram till julafton kommer vi att dela med oss av reflektionsövningar, tipsa om samtalsämnen eller bjussa på tankeväckande metaforer.

Vare dag får du en möjlighet att reflektera över dig själv eller din situation. Varje dag får du möjlighet att utvecklas litegrann. Vår förhoppning är att du varje dag ska få en möjlighet att bli ännu mera du, bli ännu mer kongruent och ännu mer autentisk.

Vem vet, kanske får du bara en liten puff i rätt riktning genom att följa oss. Eller kanske har du den 24 december i år fått så många nya insikter att du väljer att göra den där förändringen som du egentligen vet att du borde göra.

Vår kalender kommer att innehålla ämnen som berör både jobb och privatliv. Övningarna kan användas både för att att utveckla din relation till dig själv och till de människor som du har runt omkring dig.

Här hittar du Reflektera Mera – kalendern

”Reflektera Mera” kalendern hittar du här på hemsidan, på LinkedIn, på Facebook (Unwind your mind) och en enklare version kommer finnas på Instagram (Unwind_your_mind_coaching).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *