Du & ditt företag

Sort your thought, Train your brain, Create the Great & Seal your deal

Skomakarens barn har de sämsta skorna…

Du som driver eget företag, hur ser ditt företags skor ut? Hinner du ta hand om dem? Rengöra, putsa, sula om när det behövs? Eller är du fullt upptagen med att ta hand om alla andras skor?

För många företagare som lever på att hjälpa andra i någon form är detta en verklighet. Man är fullt upptagen med det operativa arbetet – att tillföra sina kunder värde. Fokuserar på att hjälpa sina kunder utveckla sina affärer, växa, kommunicera bättre till fler, sälja mer, utveckla sin personal etc. Eftersom kunden oftast prioriteras kommer den egna verksamheten på andra plats och därför går skomakarens barn (företaget) ofta i slitna skor. Förlåt, väl ingångna skor. Känner du igen dig?

Företagets fem faser -var är du?

Ofta får den egna verksamheten mycket uppmärksamhet i början, i idéfasen. Ungefär som i vilket nytt förhållande som helst så ger man sin nya partner väldigt mycket uppmärksamhet. Man ställer frågor, intresserar sig för hur hen mår, vad hen drömmer om och vill åstadkomma för skillnad här i världen. Är nyfiken och engagerad. Sedan smyger man in i ”Berg & Dalbane-fasen” där det å ena sidan är toppen och Yipiiee! Å andra sidan är ”ska detta funka eller måste jag ta ett jobb?”.

En kort period kan man vara i ”Magi och Ljuv musik” fasen – ”Ah, det här funkar ju!!!” Men ju längre tiden går så kommer kanske vardagen smygande med allt vad det innebär och man kommer in i ”Tröskar på fasen”. Förhoppningsvis ökad trygghet, mindre oro och mindre osäkerhet, men kanske också mindre uppmärksamhet, mer ”ta varandra för givet” som kan leda till både tristess och stagnation. Lite spännande kan det också vara att reflektera över om du och företaget fortfarande vill åt samma håll. Vill det sig illa drar företaget åt ett håll med existerande kunder och erbjudanden medan du egentligen vill åt ett annat. Och vips är man i ”Och nu då fasen”.

Idéfabrik de lux

Eller så går du kanske omkring i lite halvslitna (äh, förlåt ”väl ingångna” hette det ju) skor just för att du har en helt egen popcornfabrik i huvudet, där det bubblar av idéer, tankar och planer på affärsutveckling. Som dessvärre kanske har stannat vid idéer, tankar eller i bästa fall planer. För du hinner inte med. Eller vågar inte. Eller har inte investeringarna som krävs. Eller vet inte hur du ska göra.

Känner du igen dig?

Om du känner igen dig i någon av beskrivningarna ovan kan programmet ”Du & Ditt företag” vara något för dig. Det är nästan som ett slags kreativ ”parterapi” där du får möjlighet att utforska hur du vill att ert samarbete ska utvecklas, vilket spår ni ska välja och vilka strategiska initiativ ni behöver initiera för att ta er dit du vill. Under programmet kommer du att få utlopp för din kreativitet och den hjälp du behöver för att börja omsätta dina nya idéer som ska ge ett ännu bättre resultat på sista raden.

Vilket upplägg av ”Du & ditt företag” passar dig?

1. Individuell coaching | Mentorskap

För soloprenörer och egenanställda.

-3 eller 6 månaders program

-6 eller 10 träffar á 60 eller 90 minuter

-2-3 veckor mellan gångerna, tätare i början.

-Tfn/mail kontakt med coach/mentor för kortare avstämningar däremellan

-Övningar, reflektioner och uppgifter mellan gångerna

2. Workshops | coaching för ditt företag

Workshops för fåmansbolag eller soloprenörer/egenanställda. Teamcoaching för fåmansbolag med minst 2 deltagare.

-Program på 3 månader

-3 till 5 tillfällen

-2-3 timmar/gång

-Ni bestämmer vilka från arbetsplatsen som ska delta

-Fysiskt på er arbetsplats eller externt mötesrum

-3-4 veckor mellan gångerna

-Övningar, uppgifter och reflektioner mellan gångerna

-Kontakt med coach/facilitator via mail eller telefon för kortare avstämningar däremellan

3. Under utveckling: grupp coaching i workshop format

För dig som vill utveckla dig och ditt företag tillsammans med andra finns ett nytt program under utveckling. Här kommer varje deltagare till coachingen med sitt eget företag, sina egna frågeställningar och sina utmaningar. Coachingen, övningar och reflektioner sker både i grupp och enskilt vilket ger dig möjligheten att inte bara jobba med dina egna utmaningar och mål utan även ta del av andras erfarenheter. Ev kommer det finnas möjlighet att köra detta program helt via webben. Tycker du att detta låter spännande – hör av dig så får du mer information.

5 tillfällen under 2 månader. 2 tim/gång, hemmaträning mellan gångerna. Vi ses ungefär varannan vecka och är max 12 i varje grupp (5-12 deltagare/grupp). Är du intresserad av detta – hör av dig!

Nyfiken??

Blir du nyfiken och vill veta mer, boka ett kostnadsfritt utforskande möte eller bara få kontakt?

Klicka här och fyll i dina uppgifter så får du strax hjälp!